Workshop - Werken aan CNG en LNG voertuigen

 
Voertuigen met een alternatieve brandstof zoals CNG en LNG komen steeds meer en meer voor. Mogelijk dat er al CNG en LNG voertuigen in uw werkplaats komen. Maar weet je waar je rekening mee moet houden bij het opbouwen van deze voertuigen in de werkplaats? En weet je welke componenten aanwezig zijn?

Maar niet alleen het werken aan een voertuig op CNG en LNG vraagt om bijzondere vaardigheden. Ook de ruimte waar gewerkt wordt aan deze voertuigen moet aan specifieke eisen voldoen. Want wist u dat de tank van LNG voertuigen uit zichzelf afblaast? Hierbij het risico van een aardgaswolk tegen het dak als dit binnen gebeurt?

CNG en LNG voertuigen brengen een eigen risicoprofiel met zich mee. Ze zijn niet per definitie onveiliger dan dieselvoertuigen, maar u moet wel weten wat u doet als u ze binnen heeft staan.

In de workshop "Werken aan CNG en LNG voertuigen" wordt ingegaan op al deze aspecten. Daarnaast zullen er ook verschillende do’s en don’t gegeven worden aan de hand van praktijkvoorbeelden.

In 2016 is deze workshop ook gehouden maar vanwege het belang wordt de workshop herhaald.

Programma

14.00 uur    Ontvangst met koffie en thee

14.15 uur Opening

14.30 uur “Waarom rijden op aardgas / CNG en LNG in Nederland” – Elske van de Fliert

15.00 uur “Iveco en CNG & LNG” - Kees Oostveen

Kees Oostveen zal ingaan op de LNG en CNG voertuigen die Iveco Nederland levert.

15.30 uur “Techniek CNG & LNG voertuigen” – Gert-Jan Rap

Gert-Jan Rap geeft uitleg over de techniek van deze voertuigen en over waar u mee te maken krijgt als u aan of met deze voertuigen werkt.

16.45 uur

“CNG & LNG voertuigen in de werkplaats” – Elske van de Fliert

Elske van de Fliert gaat in op de wettelijke aspecten voor het gebouw waarin met voertuigen op CNG of LNG gewerkt wordt. Aan de hand van de risico’s zal ze aangeven hoe de werkplaats ingericht kan worden om veilig te werken.
17.30 uur

 

Pauze met een broodje
 18:15 uur  “Praktijk” – Gert-Jan Rap, Elske van de Fliert en Kees Oostveen

Naast de theorie zal aan het eind van de workshop nog enige “praktijk toelichting” gegeven worden bij de voertuigen en componenten zelf.

19:00 uur  Afsluiting met een drankje
   
  

Kosten

Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden. Indien u zich afmeld na 4 december 2018 of niet aanwezig bent worden annuleringskosten à 50 euro in rekening gebracht. 
Aanmelden
Aanmelden kan via onderstaand formulier.
 *
 *
 *
 *
naam@bedrijf.nl
                                      


                        
 
RAI Vereniging